Tiedote

Julkaisuvapaa 10.12.2018

Suomalainen koulutus rantautuu Taiwaniin

EduCluster Finland on solminut taiwanilaisen DT Companyn kanssa sopimuksen suomalaisen koulun perustamisesta Taiwaniin. Jyväskylässä pidetyssä allekirjoitustilaisuudessa EduCluster Finlandia (ECF) edusti toimitusjohtaja Jyrki Saarivaara ja DT Companya toimitusjohtaja Alan IS Huang.

Yksityisen suomalais-kansainvälisen koulun on määrä avata ovensa Taoyuanissa vuonna 2020. Taoyuan on 2,1 miljoonan asukkaan suurkaupunkialue Taiwanin luoteisosassa.

Koulussa toteutetaan suomalaista pedagogiikkaa. Koulun opetussuunnitelmassa sovitetaan yhteen suomalaista ja paikallista opetussuunnitelmaa. Koulu on suunnattu niin paikallisille kuin ulkomaalaisille oppilaille ja sen opetuskielet ovat englanti ja mandariinikiina.

Perustamisvaiheessa ECF:n roolina on koulun toiminnan valmistelu ja suunnittelu. Koulun avattua ovensa ECF toimii DT Companyn strategisena kumppanina koulun opetuksen sekä toiminnan laadun varmistamiseksi.

”Tämä on meille merkittävä kouluhanke ja avaus uudella markkina-alueella. Kyseessä on jo viides kumppanuuskoulumme”, kertoo Jyrki Saarivaara.

”Mahdollisuus tehdä yhteistyötä EduCluster Finlandin kanssa merkitsee meille paljon. Yhdessä voimme kehittää Taiwanin koulutusta niin, että se vastaa mahdollisimman hyvin tulevaisuuden haasteisiin”, toteaa Alan IS Huang.

EduCluster Finland on Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun sekä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian yhdessä omistama koulutusvientiyritys, jolla on monipuolinen kokemus koulutusviennistä jo lähes kymmenen vuoden ajalta. EduCluster Finland toimii yhteistyökumppanina useille kouluille eri puolilla maailmaa.

DT Company on taiwanilainen kansainvälisesti toimiva sijoitusyhtiö, joka on 12 vuoden ajan kehittänyt koulutusta ja tukenut puhtaan energian ratkaisuja niin Taiwanissa kuin globaalisti. Tämän kumppanuuden myötä DT Company haluaa tuoda suomalaisen pedagogiikan ja koulutuksen huippuosaamisen taiwanilaisten lasten ja nuorten ulottuville.

Lisätiedot:
Olli-Pekka Malinen, Lead Expert, EduCluster Finland
050 441 7505, olli-pekka.malinen(at)educluster.fi